Pluspakket Tok Tokkie Trail

Tok Tokkie Trail

De uitgestrekte woestijn in Namibië op een geheel andere wijze beleven? Dat kan! Met het pluspakket Tok Tokkie Trail (TTT) is er de mogelijkheid om een drie daagse tocht te voet door de woestijn te ondernemen. Tijdens deze toch wordt er in de openlucht overnacht onder een weidse sterrenhemel op een stretcher. 

Hoewel u zich midden in de ongerepte natuur bevindt kunt u zich verheugen op de luxe die u niet wilt missen. Sundowners, romantische 3-gangen diners en alle andere maaltijden zijn buiten in de duinen. Slaap onder een miljard sterren. Warme emmerdouche en openluchttoilet met prachtige vergezichten.

Wandelen is gemakkelijk, draag niets anders dan je dagrugzak. Een back-up team doet alle klusjes voor je. Gewoon ontspannen en genieten.

 Luister naar de stilte en wandelen in een kleine groep van 2 - 8 gasten voor een unieke ervaring:

Persoonlijke aandacht en privé sfeer. U kunt ten volle genieten van de uitgestrekte en serene rust van de woestijn. Het tempo wordt aangepast aan de groep. Surrealistisch landschap en een buitengewone natuurbelevenis. Deskundige begeleiding - ontdek de woestijn en zijn verbazingwekkend aangepaste bewoners.

Vanaf € 490,- per persoon

Te boeken vanaf half februari tot begin december bij de volgende reizen:
Zuidelijk Afrika 29 dagen  |  Highlights in Namibië en Botswana | Veelzijdig Namibië

Let op gezien de beperkte beschikbaarheid is het noodzakelijk ruim op tijd te boeken. 

Dagprogramma

Dag 01

Om 14.00 uur zou je op de basis van Tok Tokkie Trails moeten aankomen, waar het vriendelijke team je zal verwelkomen met een drankje. Je kunt water bijvullen en je kleine dagrugzak inpakken voor de persoonlijke spullen die je mee wilt nemen op de wandeling. Uw bagage wordt per voertuig naar het overnachtingskamp gebracht. Een korte mooie rit brengt u naar het startpunt van de Tok Tokkie Trail. Vandaag loop je over een helling bezaaid met mysterieuze "feeëncirkels" en over glooiende zandduinen naar het eerste overnachtingskamp. De duinen zijn niet de massieve duinen die je tegenkomt op de Sossusvlei, maar kleine, begroeide duinen die een unieke schoonheid hebben. Ontspan in het kamp met een sundowner, bewonder het prachtige landschap en begin de woestijn te "voelen" voordat het diner wordt geserveerd. Voor de meesten zal de eerste nacht in de woestijn onvergetelijk zijn. Als de lucht helder en maanloos is, zul je snel begrijpen waarom NamibRand Nature Reserve een van de weinige International Dark Sky Reserves ter wereld is. Wandeltijd: 1 – 2 uur.

 

Dag 02

Vroeg in de ochtend wordt er voor zonsopgang thee of koffie geserveerd, gevolgd door een licht ontbijt, zodat u in de koelte van de vroege ochtend kunt vertrekken. De hoogtepunten van de wandeling zijn het adembenemende uitzicht op de duinen en vlaktes, evenals het "tot leven komen" van de woestijn, aangezien de gids je de oudste levende woestijn ter wereld laat voelen, ruiken, proeven en zien. Het "ochtendnieuws", zoals geschreven in het zand is altijd fascinerend en met een beetje geluk en de getrainde ogen van de gids, kun je enkele van de woestijnspecials zien (gouden mol, dansende blanke dame, blaffende gekko, duinleeuwerik, vliegende wesp om er een paar te noemen). Je loopt over een bergrug voordat je zachtjes afdaalt naar een droge rivierbedding. In de loop van de dag zal je gids enkele wonderen van de Namib aan je uitleggen - hoe de fascinerende woestijnflora overleeft, hoe het leven van insecten en reptielen zich aanpast aan de barre omgeving en hoe zoogdieren hier kunnen overleven zonder water. Vogels zijn er verrassend veel en misschien heb je het geluk om een ​​van de Namib-endemische soorten te zien, de duinleeuwerik. Grotere dieren die je tegen kunt komen zijn vleermuisoorvos, oryx, springbok en struisvogel. Aangezien we ons realiseren dat ons voortbestaan ​​afhangt van het water dat voor ons is afgezet, zal dit waarschijnlijk onze bewondering voor de planten en dieren die hier leven vergroten. Voor de lunch stoppen we op een schaduwrijke plek waar u kunt genieten van de lekkernijen die door onze chef-koks zijn bereid en uw waterflessen kunt vullen. Er is voldoende tijd om te ontspannen, een siësta te houden en na te denken over alles wat je hebt gezien. Naarmate de hitte afneemt, begin je weer de duinen op en over te lopen naar je tweede overnachtingsplek. Het tafereel voor je is een zee van eindeloze duinen en "feeëncirkels" tegen een achtergrond van een prachtig berglandschap. Fotografie is spectaculair! De schaduwen op de duinen zorgen kort voor zonsondergang voor een steeds wisselend kleurenpalet. Een sundowner en een heerlijk diner na een lange en gezellige dag zijn inderdaad welkom. Misschien hoor je blaffende gekko's, uilen of gewoon oorverdovende stilte. Wandeltijd: Ochtend: 4 – 4,5 uur / Middag: 2 – 2,5 uur.

 

Dag 03

Wederom wordt u kort voor zonsopgang gewekt in het zachte licht. Voordat u door het duingebied vertrekt, wordt koffie en ontbijt geserveerd. De zachte en glooiende duinen worden afgewisseld door kameeldoornbomen, die welkome schaduw bieden om uit te rusten. De wandeling van vandaag is eenvoudig en je arriveert om ongeveer 11.30 uur bij de Tok Tokkie-boerderij. Wandeltijd: Ochtend: 3 – 3,5 uur