Pluspakket Epupa Falls

Pluspakket Epupa Falls

Om de reis uit te bereiden met enkele dagen en een fantastische ervaring is het mogelijk om naar het hoge noorden van Namibië af te reizen. Bij dit pluspakket zijn er twee mogelijkheden. De eerste is om in lodges te slapen en de tweede is om te kamperen in een daktent.

Tijdens deze dagen trek je dwars door Kaokoland. Dit deel van het land is het meest onherbergzaam en de enige die hier al jaren kunnen overleven zijn de Himba's. Weinig vegetatie groeit hier maar desondanks een schitterend gebied om doorheen te reizen. De eerste dag via een mooie route naar Fort Sesfontein. Fort Sesfontein is een oud Duits fort welke gebouwd is toen Namibië nog een Duitse kolonie was. Bij de kampeervariant wordt geslapen bij Ongongo Waterfall.

Een pittige gravelweg voert jullie naar Epupa, hier blijven jullie twee overnachtingen. Hier vindt je de bijzondere Epupa watervallen welke zich tussen de rotsen in naar beneden stort. In het Noorden van Namibië leven nog veel Himba stammen. Veelal zie je hen met een kraampje zelfgemaakte beeldjes en sierraden langs de weg staan. Maar je komt ook langs de traditionele dorpen die bestaan uit een grote kraal met rieten hutten. In Epupa wordt overnacht langs de Kunene rivier, de scheiding tussen Namibië en Angola.

Na deze twee nachten gaat de reis naar het Zuiden beginnen, richting Etosha. De volgende dag voert de weg langs Ruacana, in april en mei is het zeer de moeite om te gaan kijken bij de Ruacana Falls. Na Ruacana gaat een goede asfaltweg verder zuidelijk. Om de lange afstand te overbruggen wordt overnacht in de Uukwaluudhi Safari lodge.  

Vanaf € 810, – voor 2 personen op basis van lodges.
Deze prijs is inclusief ontbijt en diner.

Vanaf € 125,- voor 2 peronen op basis van kampeerovernachtingen. 

Te boeken bij de volgende reizen:
Zuidelijik Afrika  Kamperen Namibië & Botswana  |   Highlights Namibië & Botswana

kamperen kunene epupa daktent namibie