Pluspakket Mokoro trip

Mokoro trip

Ben je benieuwd naar de Okavango Delta op een unieke manier? Dan is een twee- of driedaagse mokorotrip (inclusief alle maaltijden en kampeerbenodigdheden) iets voor jou! Tijdens deze twee- of driedaagse excursie ga je per mokoro door de Okavango Delta. Je beleefd de Delta op een unieke manier omdat het lijkt of je er zelf deel van uitmaakt. Deze trip omvat 3 maaltijden per dag, water voor tijdens de reis, een vruchtensapje bij het ontbijt en een wijntje bij het avondeten.

Dag 1
Vanuit de accommodatie ga je afhankelijk van de hoogte van het water met een 4×4 of motorboot naar de dok waar de mokoro’s liggen. Je arriveert hier al om 9.15 uur. Hier ontmoet je de gidsen en wordt alle bagage in de mokoro geladen. Vervolgens volgt er een drie uur durende boottocht waarnaar je aankomt op de camping. Je kampeert op de rivierbedding. Na een lunch en wat ontspanning wordt je nog meegenomen voor een trip van zo’n 2-3 uur te voet. Bij terugkomst is het mogelijk om te douchen in een provosorische douche, middels een emmer die in de boom hangt. Vervolgens is het tijd voor een diner rond het kampvuur. Hier kun je luisteren naar de verhalen van de gidsen.

Dag 2
Het is vroeg dag, rond 5.30 uur, tijd voor een kop koffie of thee en wat biscuits of ontbijtgranen. Vervolgens ga je gedurende 4 uur lang wandelen door de Okavango Delta. Ook in de delta leeft genoeg wild om te spotten. Uiteraard geen katten, daar deze niet zo van water houden. Rond 10 uur kom je weer terug op het kamp en is het tijd voor een hartige brunch. Nu is het tijd om wat te ontspannen in het kamp. Je kunt ook aan de gidsen vragen of ze je mee uit zwemmen willen nemen. Halverwege de middag is er de optie voor het doen van nog een wandeling of een mokorotrip, deze duurt ongeveer 3 uur en is precies rond zonsondergang weer terug. Ook vanavond is er weer een diner bij het kampvuur. Vergeet vooral niet om naar de sterrenhemel te kijken.

Dag 3
Wederom een vroege start, gelijk aan dag 2. Ook vandaag weer een 4 uur durende wandeling door de Okavango Delta. Rond 10 uur een brunch in het kamp. Na wat ontspanning is het tijd om terug te varen naar het vaste land. Rond 16 uur arriveer je met heel wat indrukken, ervaringen en hopelijk schitterende foto’s weer bij de dok van de mokoro’s. Rond 17 uur ben je weer terug bij de accommodatie.€ 760,- voor 2 personen voor 2 dagen

€ 1095,- voor 2 personen voor 3 dagen

Te boeken bij de volgende reizen:
Zuidelijk Afrika 29 dagen  |  Highlights in Nambië en Botswana 22 dagenUltieme Safari Botswana