Pluspakket Lesotho te paard

Lesotho te paard

Wil je een bijzondere ervaring opdoen en de cultuur en natuur op een andere manier beleven tijdens je vakantie? Misschien is een paardrijdtrip dan het juiste Pluspakket voor jou. Het is een trip van 3 dagen. Dit betekend dat je rekening moet houden met 5 extra nachten. Het is ook een mogelijkheid om een paar nachten elders in te wisselen. Deze trip ziet er ongeveer als volgt uit:

Dag 1
Na een ontbijt om 7 uur wordt je met de paarden naar de Bushman’s Neck grens gereden, ongeveer 45 minuten gravel. Daar worden de paarden gezadeld en klaargemaakt om vervolgens de grens over te steken. Na de grensformaliteiten staat er een rit van ongeveer 6 uur op het programma. Hierbij rijdt je naar de plaats waar je zult overnachten. Tijdens de rit kun je genieten van de mooie uitzichten in de bergen. Zoals je misschien wel zult weten is Lesotho het hoogst gelegen land ter wereld. De eerste overnachting vind plaats in een backpackers in een Lesotho dorp. Let op er is geen stroom of warm water beschikbaar. De eerste nacht wordt er meestal een braai gedaan.

Dag 2
De rit van vandaag is makkelijker dan de eerste dag en duurt ongeveer 4-5 uur. Onderweg is er tijd voor het ontdekken van de rivieren en het landschap in de canyon. Ook is er een mogelijkheid tot het bezichtigen van bushmen paintings. De avondmaaltijd bestaat deze dag doorgaans uit een traditioneel potjie. Klaargemaakt op een open vuur. Door een gebrek aan veel licht kun je hier optimaal genieten van de schitterende sterrenhemel.

Dag 3
De laatste dag start al vroeg gezien je weer terug moet naar Zuid-Afrika en de grenspost sluit om 16 uur. Onderweg stop je nog bij een mooie waterval met een gelegenheid om te zwemmen. En voor de waaghalzen onder ons de mogelijkheid om in het water te springen vanaf de 20 meter hoge rotsen. Je zult deze dag tussen 17 en 18 uur terug komen op de accommodatie. Hier is er tijd voor wat relaxen en een warme douche. Optioneel kun je het diner hier ook reserveren.

Inbegrepen bij deze trip: Alle ontbijt, diner en een eenvoudige picknick lunch, een aantal drankjes voor onderweg, transport van en naar de grens en alle accommodatie ook de nacht voor en na de trip.

Vanaf € 997,- voor 2 personen

Te boeken bij de volgende reizen:
Volop safari 15 dagen  |  Rustig safari rondje 21 dagen  |  Zuid-Afrika compleet 29 dagen