Informatie

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een ontzettend veelzijdig land. Je hebt er schitterende stranden, bruisende steden, indrukwekkende gebergtes, grote wildparken en uitgestrekte wijnlandschappen. Er is voor ieder wat wils in Zuid-Afrika, of je nu alleen voor het wild gaat of juist op zoek bent naar een combinatie tussen wild, natuur en cultuur. Kom je bij de imposante Drakensbergen aan dan kun je als wandelaar je hart ophalen, er zijn vele mooie routes variërend in moeilijkheid.  

Het Kruger Park is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld. Hier kun je naar hartenlust op zoek naar de Big5, het landschap is zeer divers in het park. Is dit te grootschalig naar je smaak dan zijn er vele private gamereserves grenzend aan het park waar je dezelfde mogelijkheden hebt, met iets meer luxe. Bij St. Lucia kun je zelfs op een ‘natte safari’, denk hierbij aan nijlpaarden, krokodillen en walvissen.

Namibië

Namibië staat bekend om zijn rode zandduinen, woestijn en natuurlijk Etosha. In het uiterste zuiden vindt je de op 1 na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon, deze zorgt voor een adembenemend uitzicht. Aan de kust vindt je onder andere de vissersplaats Lüderitz, waar je vlakbij de spookstad Kolmanskop zit. Zeker een bezoek waard om je te verwonderen over een stad die langzaam wordt opgeslokt door de woestijn.

Onderweg naar boven vindt je schitterende bergpassen en natuurlijk Etosha. Een zeer uitgestrekt wildpark met een eigen zoutpan en volop kans op het spotten van wild. Nog verder naar het noorden tref je de groene Caprivi strip aan waar mensen nog in rieten hutten wonen en de olifanten gewoon over de weg lopen.

Botswana

Als je van avontuur en afwisselende landschappen houdt is Botswana een land bij uitstek. In het zuiden heb je de Kgalagadi woestijn en de Makgadigadi zoutpannen in het noorden heb je de Okavango Delta en het ruige Chobe waar je op zoek kunt naar de Big 5.

De Okavango Delta kun je verkennen op verschillende manieren. Er is een mogelijkheid dit per mokoro te doen, een kleine smalle boot of per vliegtuig of helikopter.

Mozambique

Wil je echt tot rust komen en genieten van een parelwit strand? Ga dan naar Mozambique. Wij bieden hier 2 verschillende accommodaties aan waarvan er 1 in de middle of nowhere lijkt te liggen. De andere ligt een een stad aan de zee.
Het bruist er van de activiteiten. Voor de echte visliefhebbers is er ook volop keuze op de menukaarten.

Extra informatie

  • Volgens de nieuwe immigratiewet in Zuid-Afrika moeten ouders die met hun minderjarige kinderen (tot 18 jaar) willen reizen vanaf 1 juni 2015 in het bezit zijn van het originele geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders vermeld zijn.
  • Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht.
  • Het is verplicht minstens 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
  • De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 18 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 23 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R350 per dag. Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd. Deze dient u per credit card te voldoen.

Wij zijn lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.

Meer informatie